Мусака по ивайловградски

Дата: 03.05.2005
Източник: Бон Апети
Мусака по ивайловградски
 
Необходими продукти:
1 - 1 1/2 кг картофи
босилек
магданоз
микс от подправки за барбекю
1 щипка риган
1 ч. л. сол
1 връзка зелен лук
3 домата
150 мл газирана вода
150 мл бяло вино
150 г кашкавал
1 кг свинска кайма
черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Мусака по ивайловградскиКаймата се омесва с ригана, солта, бялото вино, червения пипер и подправката за барбекю. Разпределя се върху намазнена със зехтин тава.
2
Мусака по ивайловградски 2Картофите се сваряват и се намачкват с преса. Доматите се нарязват на филии.
3
Мусака по ивайловградски 3Филийките домати се подреждат върху каймата, така че да я покрият. Отгоре се разпределя картофеното пюре.
4
Мусака по ивайловградски 4Поръсва се с босилек и накълцан магданоз, настъргва се кашкавал.
5
Мусака по ивайловградски 5Мусаката се пече в предварително загрята фурна при температура 200 градуса, която постепенно се намалява. Изважда се, когато кашкавалът се изпече до коричка.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


135 ДУШИ ОНЛАЙН
Катя Горшкова се регистрира в сайта.
Penka Yordanova се регистрира в сайта.
Гергана Георгиева се регистрира в сайта.
Mariana Georgieva коментира рецептата Орехови кифлички
Нина Арапкюлиева се регистрира в сайта.
Jolly сготви Меденки
Светлозар се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта