Мусака с картофи

Дата: 22.02.2008
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 кг картофи
30 г краве масло
100 г кашкавал
2 с. л. брашно
2 яйца
черен пипер и сол на вкус
1 ч. л. чубрица
1 ч. л. червен пипер
2 с. л. олио
2 с. л. доматено пюре
6-7 стръка магданоз
1 глава лук
1/2 буркан стерилизирани домати
500 г кайма
2 ч. ч. прясно мляко
 

Начин на приготвяне:
1
Мусака с картофиКартофите се нарязват на филии с еднаква дебелина, след което се бланшират за 10 минути в кипнала вода със сол и олио.
2
Мусака с картофи 2Лукът се нарязва наситно, запържва се в сгорещено олио и след 2 минути се сипва малко вода. Оставя се на слаб огън под капак, докато лукът омекне, след което се добавят червеният пипер и разреденото с малко вода доматено пюре.
3
Мусака с картофи 3Прибавя се каймата, като се намачква с преса за картофи.
4
Мусака с картофи 4Подправя се с наситнен магданоз, сол, черен пипер и чубрица.
5
Мусака с картофи 5Стерилизираните домати се пасират, след което половината от тях се излива в дълбока тава и се покрива с ред картофи.
6
Мусака с картофи 6Запържената кайма се поставя върху картофите и се полива с останалата част от пасираните домати.
7
Мусака с картофи 7
Прави се втори ред картофи и тавата се поставя в предварително загрята фурна. Пече се 30 минути на 180 градуса.


8
Мусака с картофи 8Брашното се запържва в разтопено масло.
9
Мусака с картофи 9Сипва се студеното мляко, посолява се и се разбърква, докато се сгъсти, след което се смесва постепенно с разбитите яйца. Добавя се настърганият кашкавал.
10
Мусака с картофи 10Изпеченото ястие се залива с получената смес и се връща във фурната. Пече се до зачервяване на заливката.
Подобни рецепти:
Коментари (4)
4.
Изпрати
лично съобщение

03.02.2015
Отне ми 3 часа да я сготвя и сервирам, но мъжа ми много я хареса :)
3.
Изпрати
лично съобщение

28.04.2014
Мусаката, ми се получи превъзходно, много нежна на вкус, не мазна!Другите мусаки, който съм яла винаго са били тежки на вкус и за това много рядко готвя мусака, защото не ми е от любимите ястия!Аз я пекох повече време, за да остане само на мазнина...!Вече със сигурност по често ще готвя мусака!
2.
Изпрати
лично съобщение

02.02.2014
Мусаката е едно от най-най-любимите ми ястия. Толкова е нежна на вкус, а в същото време не може да те остави гладен :)))) Обожавам меките картофки, разтопеният кашкавал, изобилието от подправки... Просто я обичам много!
1.
Изпрати
лично съобщение

03.02.2015
Рецептата е чудесна! Мусаката стана наистина много вкусна. :) Ще я готвя и занапред!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


190 ДУШИ ОНЛАЙН
Liliana Koseva се регистрира в сайта.
Radka Mecheva се регистрира в сайта.
Iff коментира рецептата Пиле с гъби и сметана
Анна коментира рецептата Канелони с пиле и броколи
Г-жа Мавродиева се регистрира в сайта.
Silvia Stoynova се регистрира в сайта.
Valentina Moneva се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта