Мусака с кускус

Дата: 30.09.2015
Източник: Бон Апети
Мусака с кускус
 
Необходими продукти:
350 г телешка кайма
3/4 ч. ч. кускус
1 малка глава червен лук
1 с. л. олио
30 г краве масло
2 яйца
1 с. л. брашно
3/4 ч. ч. прясно мляко
3–4 стръка магданоз
сол на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Каймата и нарязаният наситно лук се задушават в олиото и 100 мл вода. Посолява се и се поръсва с магданоз.
2
Свареният кускус се залива с половината от разтопеното масло и се разбърква.
3
В намазана с масло тавичка се изсипва половината кускус, върху него се разстила каймата и отгоре се разпределя останалият кускус.
4
Мусаката се залива с добре разбитите яйца, брашно и мляко. Отгоре се разпределя останалото масло. Пече се във фурна на 220 градуса за около 10 минути.


Съвет: Мусаката може да се украси с шайби червен лук или пера от див лук.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

07.04.2016
Приготвих без лук...добавих сол и в заливката...по-добре щеше да е с кисело мляко.. . едва ли ще приготвя скоро пак...
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


225 ДУШИ ОНЛАЙН
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта