Мусака с прясно зеле

Дата: 27.10.2015
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1,5 кг зеле
450 г смляно месо от телешка плешка
350 г смляно месо от свинска плешка
2 печени червени чушки
2 стръка мащерка
2 с. л. олио
сол и черен пипер на вкус
за бешамела:
2 с. л. краве масло
2 с. л. брашно
400 мл прясно мляко
1 щипка индийско орехче
2 жълтъка
1 с.л. мека горчица
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Мусака с прясно зеле Листата на зелето се отделят едно по едно.
2
Мусака с прясно зеле  2Готвят се на пара на няколко пъти за по 5 минути, колкото да омекнат.
3
Мусака с прясно зеле  3Изваждат се и дебелата им част се изрязва.
4
Мусака с прясно зеле  4Чушките се нарязват на кубчета и се запържват в сгорещеното олио.
5
Мусака с прясно зеле  5Добавят се смляното месо и наситнената мащерка.
6
Мусака с прясно зеле  6Пържи се при непрекъснато бъркане, докато каймата се превърне в златистокафяви трохи. Овкусява се със сол и черен пипер.
7
Мусака с прясно зеле  7Маслото за бешамела се загрява и в него за кратко се запържва брашното.
8
Мусака с прясно зеле  8Налива се млякото и се готви, докато сосът се сгъсти.
9
Мусака с прясно зеле  9Овкусява се със сол и индийско орехче.
10
Мусака с прясно зеле  10Дърпа се от огъня и се добавят горчицата, жълтъците и черен пипер. Разбърква се добре.
11
Мусака с прясно зеле  11В тава се сипва малко от соса и се подреждат листа зеле.
12
Мусака с прясно зеле  12Слага се от каймата, после отново сос, зелеви листа и така, докато свършат продуктите. Накрая се залива с бешамел.
13
Мусака с прясно зеле  13Тавата се покрива с алуминиево фолио и ястието се пече 1 час в загрята на 180 градуса фурна.
14
Мусака с прясно зеле  14Фолиото се отстранява и мусаката се запича до златисто – за около 30 минути.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

30.10.2015
Тази вечер я направих. От три дни я мисля тази мусака и се реших. Изглежда апетитно, но не се хареса на домашните. Аз не ям месо, съответно нямаше как да вечерям с мусаката. Подозирам, че мащерката е тази, която не се възприе. За съжаление, не винаги успявам да предугадя вкуса на дадена рецепта и дали ще се възприеме от семейството.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


179 ДУШИ ОНЛАЙН
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта