Мусака с тиквички

Дата: 23.06.2008
Източник: Бон Апети
Мусака с тиквички
 
Необходими продукти:
500 г кайма
4-5 с. л. олио
4-5 стръка копър
1/2 ч. ч. брашно
1 ч. ч. кисело мляко
1 яйце
1 стрък лук
1 зелена чушка
1 глава чесън
2-3 тиквички
3 домата
черен пипер и сол на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Мусака с тиквичкиЛукът и чушката се нарязват на кубчета и се запържват.
2
Мусака с тиквички 2Добавят се каймата и един нарязан надребно обелен домат.
3
Мусака с тиквички 3Подправят се със сол и черен пипер и се прехвърлят в тава.
4
Мусака с тиквички 4Чесънът се увива във фолио и се изпича за 20 минути във фурна на 250 градуса.
5
Мусака с тиквички 52-3 скилидки от изпечената глава чесън се обелват и се нарязват наситно. Смесват се с брашното, нарязан наситно 1 стрък копър и малко вода. В получената гъста кашичка се потапят нарязаните на колелца тиквички.
6
Мусака с тиквички 6Напоените тиквички се пържат по 2-3 минути от всяка страна в олио, след което се отцеждат върху салфетка.
7
Мусака с тиквички 7Останалите чесън и копър се пасират с млякото и яйцето и с получената смес се залива каймата в тавата.
8
Мусака с тиквички 8Отгоре се подреждат изпържените тиквички и нарязаните на шайби домати. Полива се с олио и мусаката се пече около 45 минути във фурна на 180 градуса.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


232 ДУШИ ОНЛАЙН
Катя Горшкова се регистрира в сайта.
Penka Yordanova се регистрира в сайта.
Гергана Георгиева се регистрира в сайта.
Mariana Georgieva коментира рецептата Орехови кифлички
Нина Арапкюлиева се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта