Мусака с юфка

Дата: 05.02.2010
Източник: healthandwellness
ТИТЛА: Чирак
Мусака с юфка
 
Необходими продукти:
1 пакет юфка
1-2 яйца
1 ч. л. сода за хляб
1 кофичка кисело мляко
магданоз за поръсване
1 бульон
1 морков
олио за пържене
сол, чубрица, червен и черен пипер на вкус
1 бурканче стерилизарни домати
1 глава лук
700-800 г кайма
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Сварява се юфката. В малко мазнина се запържват лукът, настърганият морков, каймата и всички подправки, поръсват се с натрошеното кубче бульон до получаването на разбира смес. Прибавят се доматите и се оставят за 4-5 минути на котлона, като се разбърква. Сваля се от котлона и се прибавя ситно нарязаният магданоз. Всичко се смесва с юфката и се пече в тава във фурната до готовност.
2
Заливката (пастата) е по желание. Пастата се прави като се прибавя содата към киселото мляко, сол и черен пипер и се смесва с яйцата.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Катя Горшкова се регистрира в сайта.
Penka Yordanova се регистрира в сайта.
Гергана Георгиева се регистрира в сайта.
Mariana Georgieva коментира рецептата Орехови кифлички
Нина Арапкюлиева се регистрира в сайта.
Jolly сготви Меденки
Светлозар се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта