Мусака със зеле

Дата: 09.11.2007
Източник: Бон Апети
Мусака със зеле
 
Необходими продукти:
300 г прясно зеле
100 г телешка кайма
2 домата
3-4 стръка магданоз
2 с. л. олио
1 ч. л. червен пипер
1 дафинов лист
2 щипки черен пипер
1 щипка копърово семе
 

Начин на приготвяне:
1
Мусака със зелеКаймата се слага в купа, полива се с малко вода и се намачква.
2
Мусака със зеле 2Олиото се налива в тенджера или в дълбок тиган, сипва се каймата и се запържва 5-7 минути на умерен огън, като се бърка непрекъснато. Трябва да стане на гранули.
3
Мусака със зеле 3Прясното зеле се нарязва надребно, посолява се, намачква се с ръце и се добавя към каймата.
4
Мусака със зеле 4Разбърква се и се оставя на бавен огън още около 10 минути.
5
Мусака със зеле 5Когато зелето омекне, се добавят нарязаните на кубчета домати.
6
Мусака със зеле 6Ястието се подправя с червен пипер, черен пипер, копърово семе, наситнен магданоз и дафинов лист.
7
Мусака със зеле 7Мусаката се разбърква и къкри под капак, докато водата изври. След това може да се запече във фурна за около 10 минути при температура 220 градуса.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


191 ДУШИ ОНЛАЙН
Иванка Тошева се регистрира в сайта.
Миглена Господинова се регистрира в сайта.
Mariana Tzanova коментира рецептата Питки с бекон
Delyana Spasova се регистрира в сайта.
Гери Донкова се регистрира в сайта.
Maria Koleva се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта