Мусаката на Динка Русева

Гост: Динка Русева, певица
Източник: Бон Апети
Дата: 06.09.2008
Мусаката на Динка Русева
 
Необходими продукти:
500 г кайма
5-6 картофа
2-3 яйца
1-2 глави лук
1 кофичка кисело мляко
1 ч. ч. доматен сок
6-7 с. л. олио
2 ч. л. джоджен
1 ч. л. червен пипер
1 ч. л. чубрица
черен пипер и сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Мусаката на Динка Русева
Лукът се нарязва наситно и се запържва в загрятото олио, докато поомекне.
2
Мусаката на Динка Русева 2
Добавят се нарязаните на кубчета картофи.
3
Мусаката на Динка Русева 3
Слагат се доматеният сок, джодженът, червеният пипер, чубрицата, черният пипер и солта и се бърка, докато сместа стане почти готова.
4
Мусаката на Динка Русева 4
Каймата се запържва леко и се изсипва върху картофите в дълбока тава.
5
Мусаката на Динка Русева 5
Почти готовата мусака се залива със смесените яйца и кисело мляко и се пече във фурна до получаване на кафява коричка.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: