Наденица в картофена коричка и пюре от фасул

Дата: 24.07.2009
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
4 сурови наденици
1/2 ч. л. джоджен
1/2 ч. л. червен пипер
1 печена чушка
100-150 мл течна сметана
100-150 г фасул
50-80 мл бяло вино
1 кубче телешки бульон
зелената част на 1 стрък праз
1-2 големи картофа
1/2 ч. л. чубрица
 

Начин на приготвяне:
1
Наденица в картофена коричка и пюре от фасулПразът се нарязва на едри парчета. Виното се налива в тенджера и се загрява. Щом кипне, в него се стрива телешкият бульон и се добавя нарязаният праз.
2
Наденица в картофена коричка и пюре от фасул 2В тенджерата се налива вода, поставят се надениците (течността трябва леко да ги покрива) и се варят 10-15 минути. След това надениците се изваждат и се подсушават, а течността се оставя на котлона, докато се редуцира.
3
Наденица в картофена коричка и пюре от фасул 3Фасулът се сварява, след което се отцежда от водата и се намачква с уреда за мачкане на картофи.
4
Наденица в картофена коричка и пюре от фасул 4Чушката се нарязва наситно и се добавя към намачкания фасул. Подправя се с чубрица, джоджен и червен пипер и отново се намачква.
5
Наденица в картофена коричка и пюре от фасул 5Картофите се обелват и се нарязват на много тънки филийки.
6
Наденица в картофена коричка и пюре от фасул 6Картофените филийки се увиват около подсушените наденици и се забождат с клечки за зъби, за да не се разтварят.
7
Наденица в картофена коричка и пюре от фасул 7Надениците се пържат в обилно количество сгорещено олио. Щом картофената коричка се изпържи, се изваждат от мазнината, поставят се върху салфетка и клечките за зъби се отстраняват.
8
Наденица в картофена коричка и пюре от фасул 8В намачкания фасул се налива редуцираната течност от варенето на надениците и се пасира.
9
Наденица в картофена коричка и пюре от фасул 9Сметаната се разбива с тел, така че да стане на пяна. Сипва се в пюрето от фасул и се бърка до получаване на хомогенна смес.
10
Наденица в картофена коричка и пюре от фасул 10Надениците се сервират върху канапе от пюре от фасул. По желание порциите се декорират с ивици печена чушка.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


273 ДУШИ ОНЛАЙН
Ася Асенова коментира рецептата Паста на фурна
Силвия Руменова Станчева се регистрира в сайта.
Оля Нешкова се регистрира в сайта.
Яна коментира рецептата Тарт с гъби и спанак
Полина Петрова се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта