Надиплен хляб с бекон

Дата: 22.01.2015
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
450 г брашно
1 пакетче суха мая (7 г )
200 г пушен бекон на ленти
125 мл прясно мляко
2 яйца
40 г краве масло (+ за намазване)
150 г кашкавал
1 ч. л. сол
1/2 ч. л. захар
 

Начин на приготвяне:
1
Надиплен хляб с беконМаята се разтваря в затопленото мляко, заедно със захарта.
2
Надиплен хляб с бекон 2Маслото се разтопява.
3
Надиплен хляб с бекон 3Брашното се сипва в купа и в него се оформя кладенче, в което се чукват яйцата и се прибавят шупналата мая, маслото, 50 г настърган кашкавал и солта.
4
Надиплен хляб с бекон 4Замесва се меко и еластично тесто, което се поставя в набрашнена купа, поръсва се с брашно, покрива се с прозрачно фолио и се оставя да втаса, докато удвои обема си
5
Надиплен хляб с бекон 5Беконът се слага в тава с незалепващо покритие и се пече около 10 минути в загрята на 180 градуса фурна с вентилатор.
6
Надиплен хляб с бекон 6Оставя се върху кухненска хартия, за да се отцеди от излишната мазнина.
7
Надиплен хляб с бекон 7След това се нарязва.
8
Надиплен хляб с бекон 8Тестото се разточва върху набрашнен плот на кора с дебелина от 1 см и се намазва с масло.
9
Надиплен хляб с бекон 9Поръсва се с бекона и останалия настърган кашкавал.
10
Надиплен хляб с бекон 10Реже се на квадрати, които се поставят по четири, един върху друг.
11
Надиплен хляб с бекон 11Във форма терин се слага намокрена пергаментова хартия и вътре една до друга вертикално се подреждат купчинките тесто. Хлябът се оставя да втаса повторно за около 1 час.
12
Надиплен хляб с бекон 12Намазва се с разтопено масло и се пече 30 минути в загрята на 180 градуса фурна с вентилатор.

Подобни рецепти:
Коментари (11)
11.
Изпрати
лично съобщение

21.05.2015
Невероятно вкусен хляб!
10.
Изпрати
лично съобщение

01.05.2015
Страхотна рецепта! Хареса се на цялото ми семейство! Благодаря!
9.
Изпрати
лично съобщение

01.02.2015
Много пухкав и богат на вкусове хляб! Страхотен ни се получи:)
8.
Изпрати
лично съобщение

27.01.2015
Много добре се получи. Нямам форма като тази която използваха Лора и Стоян и затова навих ленти като охлюв и изпекох хляба в обикновена кръгла тава.
7.
Изпрати
лично съобщение

25.01.2015
Става лесно и е вкусно!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Катя Горшкова се регистрира в сайта.
Penka Yordanova се регистрира в сайта.
Гергана Георгиева се регистрира в сайта.
Mariana Georgieva коментира рецептата Орехови кифлички
Нина Арапкюлиева се регистрира в сайта.
Jolly сготви Меденки
Светлозар се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта