Накъсана картофена палачинка

Източник: Бон Апети
Дата: 21.10.2013

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
700 г картофи
100 г брашно
1 щипка индийско орехче
60 г краве масло
2 с. л. олио
сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Накъсана картофена палачинка
Картофите се сваряват, обелват се и се намачкват с вилица.
2
Накъсана картофена палачинка  2
Добавят се брашното, индийското орехче и солта и хубаво се рабърква.
3
Накъсана картофена палачинка  3
Сместа се разпределя в тиган с нагорещеното олио, с лъжица се притиска като палачинка и се пържи до златисто на слаб огън. Обръща се с помощта на чиния, за да се изпържи и от другата страна.
4
Накъсана картофена палачинка  4
Накрая – докато е още в тигана, палачинката се накъсва на парчета с дървена шпатула. При поднасяне се залива с разтопеното масло.
Подобни рецепти:
Коментари (5)
5.
Изпрати
лично съобщение

17.10.2014
:)
4.
Изпрати
лично съобщение

24.01.2014
След като я опитах, ми хрумна какво уникално канапе ще бъде към Мусака по манастирски. Ще я направя и ще кача рецептата...
3.
Изпрати
лично съобщение

21.01.2014
Невероятно вкусна! Наподобява малко на картофено руло.
2.
Изпрати
лично съобщение

29.10.2013
Бърза и вкусна рецепта!
1.
Изпрати
лично съобщение

22.10.2013
Много вкусно стана, особено с масълцето.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: