Намачкани картофи по белгийски

Дата: 13.10.2014
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 кг картофи
1 кг моркови
1 стрък праз
250 г бекон
50 г краве масло
1/2 връзка магданоз
4 стръка мащерка
100 мл прясно мляко
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Намачкани картофи по белгийскиКартофите се обелват, нарязват се наедро и се сваряват в подсолена вода.
2
Намачкани картофи по белгийски 2Празът се почиства и се нарязва наситно.
3
Намачкани картофи по белгийски 3Запържва се в сгорещеното масло.
4
Намачкани картофи по белгийски 4Прибавят се обелените и нарязани на шайби моркови и се разбърква.
5
Намачкани картофи по белгийски 5Когато и те се запържат, се слагат наситнените магданоз и мащерка и се подправя със сол и черен пипер.
6
Намачкани картофи по белгийски 6Налива се вода, колкото да покрие продуктите.
7
Намачкани картофи по белгийски 7Оставя се на огъня, докато морковите омекнат.
8
Намачкани картофи по белгийски 8След това се отцеждат и се намачкват.
9
Намачкани картофи по белгийски 9Сварените картофи се прибавят към морковите и също се намачкват.
10
Намачкани картофи по белгийски 10Беконът се нарязва на кубчета.
11
Намачкани картофи по белгийски 11Запържва се в сух тиган до златисто.
12
Намачкани картофи по белгийски 12Към зеленчуковото пюре се налива затопленото мляко.
13
Намачкани картофи по белгийски 13Добавя се беконът.
14
Намачкани картофи по белгийски 14Ако има нужда, накрая се овкусява с още сол и черен пипер.
Подобни рецепти:
Коментари (6)
6.
Изпрати
лично съобщение

26.07.2015
Стана добра гарнитура за свинско бонфиле. Мащерката се оказа изключително подходяща подправка за тази комбинация от зеленчуци, макар първоначално да бях леко скептична към идеята да я използвам.
5.
Изпрати
лично съобщение

08.12.2014
Ястието се получи невероятно, прекрасна гарнитура.
4.
Изпрати
лично съобщение

01.11.2014
Получи ми се добре, точно по моя вкус :)
3.
Изпрати
лично съобщение

28.10.2014
Приготвих ястието без бекон, тъй като исках да го използвам като гарнитура към месо. Получи се много добре!
2.
Изпрати
лично съобщение

14.10.2014
Когато пържих бекона добавих още малко масълце и стана доста добре.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


212 ДУШИ ОНЛАЙН
Ася Асенова коментира рецептата Паста на фурна
Силвия Руменова Станчева се регистрира в сайта.
Оля Нешкова се регистрира в сайта.
Яна коментира рецептата Тарт с гъби и спанак
Полина Петрова се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта