Наполеон от патладжан

Дата: 05.08.2005
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
4 домата
2-3 с. л. зехтин
листата от 2 клонки риган
5 листа босилек
1 скилидка чесън
2-3 филета аншоа
зехтин за намазване
средата на 2 филии хляб
1/4 връзка магданоз
2 патладжана
2 с. л. пастет от маслини
 

Начин на приготвяне:
1
Наполеон от патладжанПатладжаните се нарязват на филийки, посоляват се и се оставят да се изцедят от сока. След това се изплакват и се подсушават. Нареждат се в намазнена със зехтин тава, поливат се със зехтин и се пекат 15 минути в загрята на 200-220 градуса фурна, като на 3-4-тата минута се обръщат.
2
Наполеон от патладжан 2Пастетът от маслини се поставя в купа, налива се зехтинът, добавят се нарязаните наситно скилидка чесън, филета аншоа, босилек и риган. Разбърква се.
3
Наполеон от патладжан 3Доматите се нарязват на тънки кръгчета, подреждат се в чиния и се намазват с приготвената марината. Хлябът се смила с магданоза, докато се получат трохи.
4
Наполеон от патладжан 4В тава се нареждат 4 по-големи кръгчета патладжан, отгоре се поставя по кръгче домат и се редуват така още няколко пъти, като се завършва с домат. Поръсва се с хлебните трохи. Запича се в силно загрята на 220 градуса фурна, докато хлябът се позачерви (около 10 минути).
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


334 ДУШИ ОНЛАЙН
Светлана коментира рецептата Пиле фрикасе
Kiakka Anna се регистрира в сайта.
Мим коментира рецептата Домашно картофено пюре
Цветина Николова се регистрира в сайта.
Klavdiq Slavkova се регистрира в сайта.
Polina Lavchieva коментира рецептата Ризото с тиквички и гъби
Елена Миланова коментира рецептата Сос „Пири пири“
Кремена коментира рецептата „Вита“ торта
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта