Нашата прасковена торта

Гост: Мадлен Алгафари, психолог
Източник: Бон Апети
Дата: 12.05.2007
Нашата прасковена торта
 
Необходими продукти:
3 цедени кисели млека
3 пандишпанови платки за торта
2 компота от праскови
сока от 1 компот праскови
кората на 1 лимон
1 ч. ч. пудра захар
3 с. л. какао


Начин на приготвяне:
1
Нашата прасковена торта
Цеденото мляко и пудрата захар се сипват в купа и се разбиват с миксер.
2
Нашата прасковена торта 2
Добавя се настърганата на ситно ренде лимонова кора и сместа отново се разбива.
3
Нашата прасковена торта 3
Първият блат за торта се сиропира с прасковения сок.
4
Нашата прасковена торта 4
Върху него се нанася от крема с цеденото кисело мляко.
5
Нашата прасковена торта 5
Прасковите се нарязват на полумесеци и се подреждат върху крема. Отгоре последователно се слагат другите 2 платки, които също се покриват с крем и праскови.
6
Нашата прасковена торта 6
Част от крема се отделя за украса, с останалия се намазва външната страна на тортата. Отделеният крем се разбива с какаото.
7
Нашата прасковена торта 7
Какаовият крем се шприцова върху тортата във формата на розички. Преди консумация тортата се оставя да стегне в хладилник за няколко часа.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

17.02.2015
Много добре ми се получи Прасковената торта! Опасявах се, че ще стане суха, но напротив - беше просто идеална! :) Но аз сложих малко повече пудра захар. Също така разделих крема 2:1 и към по-малкото добавих какото. Какаовият крем не използвах за украса, а над втория блат. По този начин малко я раздвижих :) Добре се получи!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: