Наси горенг

Дата: 03.01.2012
Източник: Бон Апети
Наси горенг
 
Необходими продукти:
400 г бланширани скариди
1/2 ч. ч. жасминов ориз
4 стръка пресен лук
1/2 зелена салата
1/2 краставица
2 яйца
2 ч. л. сладък соев сос
1 ч. л. соев сос
1/3 ч. ч. олио
сол на вкус
за пастата:
3 скилидки чесън
1/2 глава лук
1 люта чушка
1 ч. л. паста от скариди
1 ч. л. кориандър на зърна
1/2 ч. л. кафява захар
 

Начин на приготвяне:
1
Наси горенг
Оризът се измива няколко пъти и след това се слага в касерола на котлона с 3/4 ч. ч. вода. Когато кипне силата на огъня се намалява, слага се капак и се вари 10 минути. Дърпа се от котлона и се оставя покрит още 10 минути. След това се оставя да изстине напълно.

 


2
Наси горенг 2
Чесънът, чушката, пастата от скариди, кориандърът, захарта и лукът се смесват и се смилат в бендер на фина паста.


3
Наси горенг 3
Яйцата се разбиват и се изпържват на два тънки омлета в намазнен тиган. Оставят се да изстинат и се нарязва на тънки ленти.


4
Наси горенг 4
Пастата се запържва за 1 минута в уок, в 2 с. л. от олиото. След това се добавя още малко олио и се слагат скаридите. Пържи се още 2–3 минути и се сипва останалото олио и ориза. Пържи се докато оризът се раздели на зърна.


5
Наси горенг 5
Прибавят се наситнения пресен лук и двата вида соев сос. Запържва се още за 1 минута.


6
Наси горенг 6
Марулята се разстила в чиния и в центъра се изсипва ориза, гарнира се с нарязаната краставица и ивиците омлет.




Съвет: По желание може да гарнирате и със запържен хрупкав лук.

 


Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

01.01.1970
Спор няма:)
1.
Изпрати
лично съобщение

01.01.1970
Страхотно е...:))))))))))
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


321 ДУШИ ОНЛАЙН
Liliana Koseva се регистрира в сайта.
Radka Mecheva се регистрира в сайта.
Iff коментира рецептата Пиле с гъби и сметана
Анна коментира рецептата Канелони с пиле и броколи
Г-жа Мавродиева се регистрира в сайта.
Silvia Stoynova се регистрира в сайта.
Valentina Moneva се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта