Немска медена торта с бадеми

Дата: 31.01.2014
Източник: Ирина Андреева
ТИТЛА: Чирак
Немска медена торта с бадеми
 
Необходими продукти:
за блата:
225 г брашно
1 с. л. бакпулвер
1/2 ч. л. сол
125 г меко краве масло
150 г захар
2 бр. яйца големи
1 ч.л. ванилова есенция
6 с.л. прясно мляко
130 г светъл мед
1 шепа филирани бадеми
за крема:
50 г захар
2 с.л. царевично нишесте
3 бр. яйчен жълтък
125 мл прясно мляко
1 ч. л. бадемова есенция
80 мл пълномаслена сметана
1 ч. л. пудра захар за поръсване на готовата торта
 

Начин на приготвяне:
1
Загрейте фурната на 180 градуса.Намажете с масло и застелете с хартия за печене форма с диаметър 20 см.
2
В купичка смесете брашното със солта и бакпулвера. Отделно разбийте маслото със захарта до побеляване. Добавяйте без да спирате разбиването едно по едно яйцата и ваниловата есенция.Добавете 1/3 от брашното и добавете 2 с. л. мляко. Бъркайте вече с лопатка до еднородност. Добавете на два пъти остаалото брашно и млякото.Изсипете във формата тестото и разпределете равномерно меда отгоре. Сложете върху него плътно бадемите. Част от меда ще се просмуче в тестото,а друга ще образува хрупкава коричка. Печете 45-50 мин.,проверете готовността ми с клечка за зъби. Оставете блата да изстине във формата.
3
Пригответе крема акто разбиете жълтъците със захарта и нишестето до еднородност и на порции добавете млякото.Варете на слаб огън при постоянно бъркане до сгъстяване. Добавете бадемовата есенция. Преместете в чист съд и оставете да изстине. Разбийте сметаната на твърда пяна.Смесете охладения крем и сметаната и разбъркайте до едноровен крем.
4
Разрежете с остър нож изстиналия блат хоризонтално на две. Намажете с крема долния блат и похлупете с горния(с бадемите).
Подобни рецепти:
Коментари (7)
7.
Изпрати
лично съобщение

31.01.2014
,,Това в класическа немска торта с вкусна комбинация от нежен бадемов крем и хрупкав бадемов горен слой - в всичко това напоено с ароматен мед.,,
6.
Изпрати
лично съобщение

02.03.2014
И при мен се получи невероятна торта! Всичко изпълних точно по рецептата. Благодаря!
5.
Изпрати
лично съобщение

01.03.2014
Радвам се,че ви е харесал вкуса! :)
4.
Изпрати
лично съобщение

28.02.2014
Направих блата в по-голяма форма- 26см. и така стана като сладкиш. Изяде се и без крема - има чудесен, наситен вкус на мед. Страхотна рецепта. Браво! (Аз поръсих и малко орехи и канела. Мисля че се получи много добре.)
3.
Изпрати
лично съобщение

06.02.2014
Рецептата е редактирана и сега всичко в описанието е както трябва! :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Zornitsa Dikova коментира рецептата Пиле с гъби и сметана
Natasha Tasheva се регистрира в сайта.
Verdjity Ivelinova се регистрира в сайта.
Росица коментира рецептата Постни мекици
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта