Невероятно агнешко бутче

Източник: Даниел Банчев
ТИТЛА: Главен готвач
Дата: 05.02.2014
Невероятно агнешко бутче
 
Необходими продукти:
агнешко бутче или плешка (около 2 кг)
1 глава чесън
6 с.л. олио
розмарин за печенето
сол и черен пи¬пер на вкус

за соса:
1 с.л. брашно
100 гр каперси
500 мл пилешки бульон
няколко стръка мента

за гарнитурата:
800 гр картофи
200 гр моркови
100 гр масло
100 гр гъби
сол и черен пи¬пер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Невероятно агнешко бутче
С остър нож направете няколко среза върху месото, за да го “отворите“. В глинен съд поставете с люспите скилидките чесън от една глава. Овкусете агнешката от двете страни със сол и черен пи¬пер на вкус. Вземете няколко стръка розма-рин и ги прибавете при месото. Поръсете с олиото месото. Покрийте съда с два пласта алуминиево фолио. Метнете го във фурната на 250 градуса и след 10 минути намалете на 170 градуса. Печете четири часа на тази температура. Бавното и продължително печене на 170 градуса ще направи от вашето бутче невероятна вкусотия а в очите на хората ще бъдете голям кулинар.
2
Невероятно агнешко бутче 2
Някъде около час преди да стане печеното направете гарнитурата. Измийте гъбите и ги изпечете на грила.
3
Невероятно агнешко бутче 3
Обелете картофите и морковите и ги сварете. Отцедете сварените зеленчуци, добавете маслото при тях, сол и черен пипер на вкус и намачкайте всичко до получаването на пюре. Направете това по времето, когато се пече месото. Целта е когато сте готови с бутчето – да сте готови и с гарнитурата.
4
Невероятно агнешко бутче 4
След четири часа извадете печеното и преместете бутчето в голяма чиния. В глиненият съд оставете само мазнината и соса. Чесъна и розмарина ги отстранете.
5
Невероятно агнешко бутче 5
Включете котлона и щом загрее сложете върху него топлият глинен съд. Добавете 1 с.л. брашно и я запържете във мазнината. Разбъркайте за да получите мармаладен цвят от соса на печеното. Прибавете топлият пилешки бульон,ситно нарязаните листа от мента заедно със ситно нарязаните каперси. Оставете го да кипне. Не е нужно да ври дълго.
6
Невероятно агнешко бутче 6
Сервирайте месото топло и украсете с гарнитурата. Полейте отгоре с приготвеният сос. Опитайте вкусотията която сте направили. Вие сте царят на кухнята…
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

02.03.2014
Опитайте и с гарнитура от зеленчуково пюре. то се прави от 4 картофа и 1 тиквичка, които сварявата, пасирате на пъка и подправяте със сол и черен пипер на вкус. накрая добавете 80 гр масло. разбъркайте добре и опитайте с печеното...
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


162 ДУШИ ОНЛАЙН
Vanini коментира рецептата Патладжан с мисо
Василева се регистрира в сайта.
Бенчева се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Картофени хлебчета
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: