Новогодишен специалитет

Гост: Васил Димов, "Гранд хотел София"
Източник: Бон Апети
Дата: 11.12.2004
Новогодишен специалитет
 
Необходими продукти:
100 г телешко бон филе
100 г свинско бон филе
100 г пуешки гърди
2 ивици пармска шунка
1 с. л. олио
бял пипер и сол на вкус
1/2 кактусова смокиня
50 г кестени
1 филия хляб
1 ч. л. масло
бял пипер и сол на вкус
400 г тиква тип “Цигулка”
80-90 г масло
50 г брашно
3 яйца
200 мл студено прясно мляко
галета за поръсване
индийско орехче, бял пипер и сол на вкус
30 мл коняк
150 мл телешки бульон
1 с. л. нишесте
1 шепа листа английска целина
2 с. л. брашно
2 с. л. нишесте
3-4 с. л. вода
обилно количество олио за пържене


Начин на приготвяне:
1
Новогодишен специалитет
Месото се осолява, овкусява се с бял пипер. Пуешкото се завива в тънка ивица пармска шунка. Месата се запържват в предварително загрятото олио по 1-2 минути от всяка страна.
2
Новогодишен специалитет 2
Смокиновата коричка се приготвя, като смокинята се обелва и нарязва наситно. (Трябва да се получат около 2 с. л.) Наситно се нарязват и сварените и обелени кестени (около 2 с. л.). Смесват се с разтопеното масло, солта, белия пипер и смляната на ситни трохи филия хляб.
3
Новогодишен специалитет 3
Получената смес се нанася върху свинския медальон. Месата се пекат около 8 минути в предварително загрята до температура 270-300 градуса фурна.
4
Новогодишен специалитет 4
Тиквата се сварява и се нарязва на парчета. Суфлето се приготвя, като в загрятото в тиган масло се запържва брашното, налива се прясното мляко, като през цялото време се бърка. След като се сгъсти, се изсипва в подходящ съд.
5
Новогодишен специалитет 5
Изчаква се леко да изстине, добавят се жълтъците и сварената и нарязана тиква. Разбърква се добре, прибавят се разбитите на сняг белтъци. Бърка се с ръка.
6
Новогодишен специалитет 6
Тиквеното суфле се поставя в предварително намаслени и поръсени с галета купички, поръсва се със сол, бял пипер, настъргано индийско орехче. Пече се около 12 минути при температура 200-210 градуса.
7
Новогодишен специалитет 7
Коняченият сос се приготвя, като в малка тенджера се загряват телешкият бульон и конякът. След като закъкри, сместа се сгъстява с разтвореното в студена вода нишесте (на 1 с. л. нишесте - 4-5 с. л. вода).
8
Новогодишен специалитет 8
Английската целина се овалва в смес от брашно, нишесте и вода. Филетира се в предварително сгорещеното олио.
9
Новогодишен специалитет 9
Ястието се сервира, като в голяма чиния се поставят изпеченото месо, филетираната целина, две суфлета, а в центъра се полива конячен сос.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Карамел коментира рецептата Венециански бисквити
Трифонова се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Крем „Печено мляко”
Rosy коментира рецептата Гофрети
Rosy сготви Гофрети
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: