Новозеландски миди с наденица и хляб

Пикантна яхния с морски привкус, кротони и богат аромат на чесън и мащерка
Източник: Бон Апети
Дата: 29.05.2013
Новозеландски миди с наденица и хляб
 
Необходими продукти:
1 кг замразени зелени новозеландски миди
300 г сурова люта наденица
1 консерва домати на кубчета (400 г)
2 глави лук
6 скилидки чесън
2 чабати
50 мл бяло вино
2 с. л. зехтин „Помаче“
3 с. л. зехтин „Екстра върджин“
15 стръка мащерка
1 връзка магданоз
1 ч. л. захар
сол и черен пипер на вкус
зехтин „Екстра върджин“ за поливане


Начин на приготвяне:
1
Новозеландски миди с наденица и хляб

Едната глава лукт се нарязва наедро, 3 скилидки чесън се смачкват необелени и се запържват в зехтина „Помаче“ заедно с лука и 11 стръка от мащерката. Слагат се замразените миди, налива се виното и се похлупва. Оставя се на огъня за 8 минути.

 


2
Новозеландски миди с наденица и хляб 2

Чабатите се нарязват на парчета, подреждат се в тава, заливат се със зехтина „Екстра върджин“ и се запичат за 15 минути в загрята на 220 градуса фурна, с вентилатор.

 


3
Новозеландски миди с наденица и хляб 3

Наденицата се нарязва на кръгчета и се запържва в сух тиган.

 


4
Новозеландски миди с наденица и хляб 4

Когато мидите са готови, се отцеждат, ядките се изваждат, а бульонът се запазва.

 


5
Новозеландски миди с наденица и хляб 5

Втората глава лук се нарязва на ивици и се прибавя към наденицата. Щом и той се запържи, се слагат доматите, сипва се бульонът от мидите и останалата мащерка, предварително наситнена. Овкусява се със захарта, сол и черен пипер.

 


6
Новозеландски миди с наденица и хляб 6

Слагат се мидените ядки и се дърпа от огъня. Магданозът се нарязва наситно и се сипва в тигана. Разбърква се.

 


7
Новозеландски миди с наденица и хляб 7

Сипват се кротоните, останалият чесън се нарязват наситно и също се прибавя.

 


8
Новозеландски миди с наденица и хляб 8

Всяка порция се полива със зехтин „Екстра върджин“ и се украсява със стръкове мащерка.


Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

30.11.-0001
Много сте ми симпатични, но този път с новозеландските миди експеримента се получи малко аматьорска работа. Не че не става за ядене (нали все пак не е прегорено), но е малко подигравка с този първокласен продукт (новозеланските миди Green Lipped Mussels). Получи се "парагвайски миш-маш с хайвер,трюфели и овнешко". Много вкусове за нищо и тази медуза от меките хлебчета? За да се насладите на мидите без да убивате вкуса им е необходим само лек сос . Сервират се с черупките и препечен хляб отстрани. "Връзва" се страхотно с новозеланското винo "Oyster Bay"- Sauvignon Blank. Обикновено не се сервират като основно ястие. Иначе сте най-доброто теливзионно предаване в царството. Рецептите Ви са представени отлично и дори този който не е бил в часа по готвене и той ще "забърка манджата". Е, сакатлъци стават от време на време, но това да не ви стряска. Shit happens,"случва се и в най добрите семейства". Смело напред!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: