Ньоки "Карбонара"

Източник: Бон Апети
Дата: 22.02.2005
Ньоки
 
Необходими продукти:
4 картофа (750 г)
1 яйце
1 ч. ч. брашно
2 щипки индийско орехче
1 щипка черен пипер
200-220 мл готварска сметана
1/2 ч. ч. прясно мляко
2 яйца
100 г бекон
100 г кашкавал
2-3 с. л. настърган пармезан
1 ч. л. сол
черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Ньоки
Обелените и нарязани картофи се поставят във вряща подсолена вода. Варят се 15-20 минути, след това се намачкват в купа, като се добавят 1 яйце, брашно, индийското орехче и пиперът.
2
Ньоки
Върху обилно набрашнена дъска или плот от тестото се оформят тънки рулца, нарязват се на малки парчета – ньоки, поставят се в не много силно вряща подсолена вода.
3
Ньоки
Беконът се нарязва на малки парчета и се запържва.
4
Ньоки
От разбитите яйца, сметаната, млякото, пипера и солта се приготвя сос, който се изсипва при бекона. Разбърква се, докато леко се сгъсти.
5
Ньоки
Ньоките са готови, когато изплуват на повърхността на водата. Изваждат се в намаслена с маслото форма или тавичка.
6
Ньоки
Ньоките се заливат със соса, поръсват се с пармезан, отгоре се нареждат филийки кашкавал и се поръсва едро смлян черен пипер. Пече се 10-15 минути в предварително загрята до 200 градуса фурна.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: