Ньоки "Карбонара"

Дата: 22.02.2005
Източник: Бон Апети
Ньоки
 
Необходими продукти:
4 картофа (750 г)
1 ч. л. сол
2-3 с. л. настърган пармезан
100 г кашкавал
100 г бекон
2 яйца
1/2 ч. ч. прясно мляко
200-220 мл готварска сметана
1 щипка черен пипер
2 щипки индийско орехче
1 ч. ч. брашно
1 яйце
черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Ньоки Обелените и нарязани картофи се поставят във вряща подсолена вода. Варят се 15-20 минути, след това се намачкват в купа, като се добавят 1 яйце, брашно, индийското орехче и пиперът.
2
Ньоки Върху обилно набрашнена дъска или плот от тестото се оформят тънки рулца, нарязват се на малки парчета – ньоки, поставят се в не много силно вряща подсолена вода.
3
Ньоки Беконът се нарязва на малки парчета и се запържва.
4
Ньоки От разбитите яйца, сметаната, млякото, пипера и солта се приготвя сос, който се изсипва при бекона. Разбърква се, докато леко се сгъсти.
5
Ньоки Ньоките са готови, когато изплуват на повърхността на водата. Изваждат се в намаслена с маслото форма или тавичка.
6
Ньоки Ньоките се заливат със соса, поръсват се с пармезан, отгоре се нареждат филийки кашкавал и се поръсва едро смлян черен пипер. Пече се 10-15 минути в предварително загрята до 200 градуса фурна.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


115 ДУШИ ОНЛАЙН
Irina Krasteva се регистрира в сайта.
Mihail Dobrev се регистрира в сайта.
Маргарита Проданова се регистрира в сайта.
Liliana Koseva се регистрира в сайта.
Radka Mecheva се регистрира в сайта.
Iff коментира рецептата Пиле с гъби и сметана
Анна коментира рецептата Канелони с пиле и броколи
Г-жа Мавродиева се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта