Ньоки със сос от „Горгонзола“

Дата: 28.01.2015
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
800 г стари картофи
1 яйце
160 г брашно (+ за поръсване)
1/4 ч. л. индийско орехче
сол и черен пипер на вкус
за соса:
150 г сирене „Горгонзола"
100 мл животинска сметана
1/2 глава лук
1 скилидка чесън
20 г краве масло
 

Начин на приготвяне:
1
Ньоки със сос от „Горгонзола“Картофите се сваряват, обелват се и докато са още топли, се пюрират с преса за картофи.
2
Ньоки със сос от „Горгонзола“ 2Смесват се с брашното, яйцето и индийското орехче и се овкусяват със сол и черен пипер.
3
Ньоки със сос от „Горгонзола“ 3Замесва се тесто, като не се бърка много и от него върху набрашнен плот се оформят фитили, които се нарязват на парчета с дължина 2–3 см.
4
Ньоки със сос от „Горгонзола“ 4Върху всяко парче се прави шарка с вилица.
5
Ньоки със сос от „Горгонзола“ 5Ньоките се варят в подсолена вода, докато изплуват на повърхността.
6
Ньоки със сос от „Горгонзола“ 6Сосът се приготвя като лукът и чесънът се наситняват и се запържват в маслото, докато омекнат, без да се карамелизират.
7
Ньоки със сос от „Горгонзола“ 7Налива се сметаната. Добавя се и накъсаното сирене „Горгонзола" и се оставя на слаб огън, докато сиренето се разтвори и сосът се уплътни.
8
Ньоки със сос от „Горгонзола“ 8Ньоките се изваждат от водата с решетъчна лъжица.
9
Ньоки със сос от „Горгонзола“ 9Слагат се в горещия сос, разбъркват се и са готови за сервиране.
10
Ньоки със сос от „Горгонзола“ 10По желание могат да се гарнират с наситнен див лук.
Подобни рецепти:
Коментари (9)
9.
Изпрати
лично съобщение

21.03.2016
Борислав, има голямо значение, колко богати на нишесте са картофите. Също така тестото не трябва да се меси прекалено дълго, тъй като в този случай то се различава от обикновеното тесто и колкото повече се меси, толкова по- лепкаво става.
8.
Изпрати
лично съобщение

11.03.2016
Тестото ми стана ужасно меко и лепкаво, въпреки почти двойното допълнитеното брашно, което сложих. От там цялото ядене се провали.
7.
Изпрати
лично съобщение

29.10.2015
Харесаха ми много и в крайна сметка не е чак толкова трудно, колкото изглежда.
6.
Изпрати
лично съобщение

01.04.2015
На мен нещо не ми се получиха.
5.
Изпрати
лично съобщение

06.02.2015
Много вкусно ястие. Ако няма \"Горгонзола\" може да се замени с други сирена или кашкавал.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Nikolina Emilova Stamenkova се регистрира в сайта.
Дарена Йовкова се регистрира в сайта.
Kristina Mihaylova коментира рецептата Паста с пиле и моцарела
Петя Попова коментира рецептата Захарен пирог
Петя Попова се регистрира в сайта.
Милка коментира рецептата Киноа със зеленчуци
Милка се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта