Обърнат доматен тарт

Дата: 26.08.2015
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
800 г домати
4 с. л. зехтин „Екстра върджин“
1 скилидка чесън
1 с. л. мед
4 стръка мащерка
400 г бутертесто
2 с. л. тъмен балсамов оцет
4–5 листенца босилек
сол на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Обърнат доматен тартДоматите се режат на четвъртинки и се почистват от семките.
2
Обърнат доматен тарт 2В съд с незалепващо покритие и термоустойчиви дръжки се сгорещяват 2 с. л. зехтин и се добавя смачканата скилидка чесън.
3
Обърнат доматен тарт 3След като ароматизира мазнината, чесънът се изважда, а в тигана се подреждат доматите, с разреза надолу и се готвят около 3–6 минути.
4
Обърнат доматен тарт 4Прибавят се медът и наситнената мащерка и се готви, до карамелизиране – около 10 минути.
5
Обърнат доматен тарт 5Тестото се разточва и от него се изрязва кръг, малко по-голям от диаметъра на тигана.
6
Обърнат доматен тарт 6Поставя се върху доматите, като се подпъхва по края и се пече около 15 минути в загрята на 180 градуса фурна.
7
Обърнат доматен тарт 7Готовият тарт се обръща.
8
Обърнат доматен тарт 8Полива се с останалия зехтин.
9
Обърнат доматен тарт 9Посолява се и се поръсва с оцета и накъсаните листенца босилек.



Съвет:
Най-добре е да използвате домати сорт „Рома“, защото са по-месести и с по-малко съдържание на вода.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


404 ДУШИ ОНЛАЙН
Delyana Spasova се регистрира в сайта.
Гери Донкова се регистрира в сайта.
Maria Koleva се регистрира в сайта.
Марияна Павлова се регистрира в сайта.
Цветалина се регистрира в сайта.
Силвия коментира рецептата Пилешко с паста на фурна
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта