Обърнат хляб с домати и босилек

Дата: 21.09.2016
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за хляба:
500 г брашно (+ за размесване)
80 мл зехтин „Екстра върджин“
50 мл прясно мляко (топло)
1/2 кубче прясна мая (21 г)
1 ч. л. захар
1 ч. л. сол
за гарниране:
500 г домати (сорт „Рома“)
20 г сирене „Пармезан“
20 г слънчогледови семки
1 връзка босилек
1 скилидка чесън
50 мл зехтин „Екстра върджин“
сол и черен пипер на вкус
зехтин за намазване
 

Начин на приготвяне:
1
Обърнат хляб с домати и босилекМаята се разтваря в топлото мляко, заедно със захарта, и се оставя да шупне.
2
Обърнат хляб с домати и босилек 2Брашното се смесва със солта. Прави се кладенче, в което се наливат шупналата мая, около 150 мл топла вода и зехтинът.
3
Обърнат хляб с домати и босилек 3Замесва се меко, еластично тесто и се оставя да втаса.
4
Обърнат хляб с домати и босилек 4В блендер се смилат босилекът, чесънът, зехтинът, настърганият пармезан, слънчогледовите семки, сол и черен пипер на вкус.
5
Обърнат хляб с домати и босилек 5Втасалото тесто се оформя в правоъгълна форма върху набрашнен плот.
6
Обърнат хляб с домати и босилек 6Намазва се с пестото и се навива на руло, което се нарязва на парчета.
7
Обърнат хляб с домати и босилек 7Доматите се обелват, почистват се от семките, нарязват се на четвъртинки и се посоляват. Подсушават се и се намазват със зехтин.
8
Обърнат хляб с домати и босилек 8Дъното на форма за торта се покрива с хартия за печене, върху нея се подреждат доматите с външната част надолу, а върху тях се слагат парчетата тесто, с отвора надолу.
9
Обърнат хляб с домати и босилек 9Хлябът се оставя да втаса за още 40 минути. Намазва се със зехтин и се пече около 25 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор.
10
Обърнат хляб с домати и босилек 10Охлажда се, обръща се и се сервира.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

20.10.2016
Чуден хляб ! Хареса се много на всички
1.
Изпрати
лично съобщение

01.10.2016
Започнах да го правя, но още тестото ми стана глетаво. Сега се опитва да втасва, но подозирам, че течността е малко спрямо брашното. Мисля, следващия път да сложа повече вода. Сега спазих точно пропорциите.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


227 ДУШИ ОНЛАЙН
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта