Обърнат кейк с круши и джинджифил

Дата: 27.09.2016
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за крушите:
4 круши
80 г захар
50 г краве масло
за тестото:
240 г брашно
125 г краве масло (със стайна температура)
150 г захар
60 г захаросан джинджифил
10 г бурбонска ванилова захар
10 г бакпулвер
180 мл сайдер от круши
1 яйце
1 ч. л. канела
 

Начин на приготвяне:
1
Обърнат кейк с круши и джинджифилКрушите се обелват, разрязват се по дължина и се почистват от семките.
2
Обърнат кейк с круши и джинджифил 2Маслото и захарта се загряват, докато захарта се карамелизира. Слагат се плодовете и се готвят от двете страни. Когато станат карамелени, се отстраняват от котлона.
3
Обърнат кейк с круши и джинджифил 3Подреждат се с отвора нагоре в тава, застлана с пергаментова хартия. Заливат се с отделилия се карамелен сос.
4
Обърнат кейк с круши и джинджифил 4Маслото се разбива със захарта. Прибавят се яйцето, сайдерът, бакпулверът, ваниловата захар, канелата и брашното, и отново се разбива.
5
Обърнат кейк с круши и джинджифил 5Накрая се добавя и накълцаният захаросан джинджифил, и се разбърква.
6
Обърнат кейк с круши и джинджифил 6Плодовете се покриват с тестото. Заравнява се.
7
Обърнат кейк с круши и джинджифил 7Сладкишът се пече около 25 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор.
8
Обърнат кейк с круши и джинджифил 8Изважда се от фурната, охлажда се за 10 минути и се обръща.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


221 ДУШИ ОНЛАЙН
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта