Обърнат тарт с карамелизиран праз

Дата: 22.10.2013
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за тестото:
250 г пълнозърнесто брашно
1 с. л. майоран
1 ч. л. червен пипер
60 мл зехтин
120 мл вода
сол на вкус
за пълнежа:
4 стръка праз
4 с. л. захар
40 г краве масло
1 ч. л. суха мащерка
100 г топено сирене (на триъгълничета)
2 с. л. зехтин
сол на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Обърнат тарт с карамелизиран празВ купа се смесват брашното, майоранът, червеният пипер, зехтинът, водата и солта.
2
Обърнат тарт с карамелизиран праз 2Замесва се гладко тесто, което се разточва между два листа пергаментова хартия и се оставя в хладилник за 30 минути.
3
Обърнат тарт с карамелизиран праз 3Бялата част на праза се почиства и се нарязва на парчета с дължина от 4 см.
4
Обърнат тарт с карамелизиран праз 4В тиган се карамелизира захарта, докато се получи тъмен карамел, който се сипва тавата за печене.
5
Обърнат тарт с карамелизиран праз 5В купа се смесват празът, зехтинът, сол и мащерката. Разбърква се и се разпределя върху карамела. Отгоре се слага маслото.
6
Обърнат тарт с карамелизиран праз 6Пече се в предварително загрята на 200 градуса фурна с вентилатор за около 35 минути или докато празът се карамелизира.
7
Обърнат тарт с карамелизиран праз 7Изваждат се от фурната и отгоре се слага топеното сирене.
8
Обърнат тарт с карамелизиран праз 8Тестото се разточва на тънка кръгла кора малко по-голяма от диаметъра на формата и се поставя върху останалите продукти в тавата. Краищата се прибират навътре.
9
Обърнат тарт с карамелизиран праз 9Тартът се пече в предварително загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор около 20 минути.
10
Обърнат тарт с карамелизиран праз 10След това се изважда от фурната, охлажда се 5 минути и се обръща.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


277 ДУШИ ОНЛАЙН
Миглена Господинова се регистрира в сайта.
Mariana Tzanova коментира рецептата Питки с бекон
Delyana Spasova се регистрира в сайта.
Гери Донкова се регистрира в сайта.
Maria Koleva се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта