„Облечени“ банани

Със сигурност ще се превърне в любимо лакомство за много деца
Източник: Бон Апети
Дата: 26.09.2013

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
7 банана (твърди, еднакви по големина)
14 дървени шишчета

за тестото:
180 г фъстъчено масло
150 г кафява захар „Мусковадо“
1 ванилия
250 г обикновени бисквити
50 г черен шоколад
120 мл прясно мляко

за глазурата:
400 г млечен шоколад
2 с. л. олио
50 г печени, обелени фъстъци


Начин на приготвяне:
1
„Облечени“ банани
Бананите се обелват и се разрязват напречно надве. Нанизват се на шишовете и се поставят в тава с хартия за печене на дъното. Поставят се във фризер за 1 час.
2
„Облечени“ банани 2
Бисквитите за тестото се смилат наситно и към тях се прибавят фъстъченото масло, наситненият шоколад, кафявата захар, прясното мляко и ванилията. Размесва се с ръце, докато се получи плътно тесто, подходящо за моделиране.
3
„Облечени“ банани 3
Тестото се разпраделя около бананите, така че да ги обвие хубаво. Отново се оставят във фризер за 1 час.
4
„Облечени“ банани 4
Шоколадът се разтопява в микровълнова фурна и към него се налива олиото. Разбъркват се добре.
5
„Облечени“ банани 5
Бананите се намазват с шоколада, поръсват се с наситнените фъстъци, слагат се в тавата с хартията за печене и се поставят във фризер за 1 час. Ако ги оставите повече, ще станат прекалено твърди, но ако ги оставите на стайна температура за 5-10 минути ще се отпуснат.
Подобни рецепти:
Коментари (8)
8.
Изпрати
лично съобщение

07.04.2014
страхотно е...супер сладко
7.
Изпрати
лично съобщение

01.01.2014
Много е вкусна рецептата и комбинацията на банана с шоколада и ядките придава страхотен вкус
6.
Изпрати
лично съобщение

20.12.2013
детето ми го обожава
5.
Изпрати
лично съобщение

19.11.2013
дъщеря ми много ги хареса
4.
Изпрати
лично съобщение

27.09.2013
На първо място искам да благодаря на Лора и Столян,които направиха този прекрасен десерт,благодаря.И второ бананите станаха вкусни много.Ако мога да попитам освен с банани с друг плод ще стане ли?/например с круши/
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


103 ДУШИ ОНЛАЙН
Vanini коментира рецептата Патладжан с мисо
Василева се регистрира в сайта.
Бенчева се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Картофени хлебчета
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: