Обреден хляб

Източник: Бон Апети
Дата: 25.03.2010
Обреден хляб
 
Необходими продукти:
1 кг брашно
1 ч. ч. прясно мляко
1/2 ч. л. захар
1 ч. л. сол
10 г мая
2 с. л. олио (2 с. л. краве масло)
5–7 боядисани яйца


Начин на приготвяне:
1
Брашното се пресява, поставя се в подходящ съд и по средата се прави кладенче. В него се изсипват разтворената в 150 мл вода мая, прясното мляко, солта, захарта и олиото. Замесва се меко тесто. Оставя се да втасва поне 30 минути на температура 32 градуса.
2
Отделя се 1/5 от тестото, а останалата част се оформя като кръгъл хляб.
3
Предварително сварените и боядисани яйца се нареждат върху хляба, от отделеното тесто се прави тънка ивица, с която се обгражда всяко яйце.
4
Втасва отново и се пече на температура 200 градуса до готовност.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Vanini коментира рецептата Патладжан с мисо
Василева се регистрира в сайта.
Бенчева се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Картофени хлебчета
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: