Огретен от карфиол

Дата: 07.10.2002
Източник: Бон Апети
Огретен от карфиол
 
Необходими продукти:
1 глава лук
100 г кашкавал
1 филия хляб
1/2 ч. л. черен пипер
2 щипка сол
1 ч. л. прясно мляко
1 с. л. брашно
1 скилидка чесън
1 червена чушка
100 г краве масло
2-3 стръка копър
 

Начин на приготвяне:
1
Огретен от карфиолКарфиолът се накъсва на розички и се вари 15 минути в приспособление за варене на пара. Червената чушка се реже на много малки парченца и се задушава заедно със скилидката чесън в 50 г от кравето масло.
2
Огретен от карфиол 2Приготвя се бял сос, като брашното се запържва в маслото до златисто, разрежда се с прясно мляко и се посолява. Вари се няколко минути, докато се сгъсти, прибавят се чушката и чесънът, поръсва се с копър.
3
Огретен от карфиол 3Свареният карфиол се размесва със соса и се изсипва в намазана с масло йенска тенджера. Отгоре се наронва филия хляб и се настъргва кашкавал. Пече се в предварително загрята на 200 градуса фурна. Поръсва се със ситно нарязан копър и се сервира.

Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

14.11.2016
1ч.л. прясно мляко?????
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


285 ДУШИ ОНЛАЙН
Марияна Павлова се регистрира в сайта.
Цветалина се регистрира в сайта.
Силвия коментира рецептата Пилешко с паста на фурна
Силвия се регистрира в сайта.
Eli Petrova се регистрира в сайта.
Elena Bejan се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта