Огретен от ньоки в гъбен сос

Дата: 13.04.2004
Източник: Бон Апети
Огретен от ньоки в гъбен сос
 
Необходими продукти:
1 домат
2 стръка пресен лук
2–3 с. л. зехтин
30 г краве масло
2 с. л. брашно
1/2 к. ч. мляко
1,2 кг картофи
1 в. ч. бяло вино
250 г гъби
мащерка и сол на вкус
2-3 щипки настъргано индийско орехче
1–2 с. л. олио
200 мл сметана
1 ч. ч. брашно
1 яйце
150–200 г кашкавал
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Огретен от ньоки в гъбен сосКартофите се сваряват с обелките. Гъбите се нарязват на филии, запържват се в маслото и зехтина и се добавя лукът. Щом се зачервят, се поръсват с брашното, поливат се с виното и се овкусяват с черен пипер.
2
Огретен от ньоки в гъбен сос 2Картофите се обелват, пюрират се и се прибавят индийското орехче, солта, яйцето и брашното. Размесва се и полученото тесто се разточва на ръка на тънки рулца.
3
Огретен от ньоки в гъбен сос 3Готовите рулца се нарязват на парченца от 3–4 см и се варят в кипнала вода около 1–2 минути, докато изплуват (във водата се сипва малко мазнина, за да не се слепят), след което се потопяват в студена вода.
4
Огретен от ньоки в гъбен сос 4Ньоките се подреждат в индивидуални съдове. Поливат се с гъбения сос и се поръсват с нарязания наситно домат и мащерката. Последна се изсипва сметаната, настъргва се кашкавалът и се пече при температура 200–220 градуса.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Светлана коментира рецептата Пиле фрикасе
Kiakka Anna се регистрира в сайта.
Мим коментира рецептата Домашно картофено пюре
Цветина Николова се регистрира в сайта.
Klavdiq Slavkova се регистрира в сайта.
Polina Lavchieva коментира рецептата Ризото с тиквички и гъби
Елена Миланова коментира рецептата Сос „Пири пири“
Кремена коментира рецептата „Вита“ торта
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта