Огретен от тиквички и домати

Рецепта от поредицата "Как да се храним" с гост д-р Виолета Кънева
Източник: Бон Апети
Дата: 24.07.2009
Огретен от тиквички и домати
 
Необходими продукти:
3-4 тиквички
2-3 домата
3-4 стръка магданоз
3-4 с. л. олио
1 ч. л. мащерка
зехтин и сол на вкус
кашкавал и галета за поръсване


Начин на приготвяне:
1
Огретен от тиквички и домати
Тиквичките се обелват и се нарязват на кръгчета, а доматите се нарязват на полумесеци.
2
Огретен от тиквички и домати 2
Дълбока тава (йенска тенджера) се намазва с олио и се поръсва обилно с галета.
3
Огретен от тиквички и домати 3
Подреждат се 1 ред тиквички и 1 ред домати и се овкусяват с наситнен магданоз, сол, щипка мащерка и зехтин.
4
Огретен от тиквички и домати 4
Процедурата се повтаря до изчерпване на продуктите, като се завършва с галета.
5
Огретен от тиквички и домати 5
Огретенът се пече без капак около 40–50 минути във фурна на 180 градуса, докато зеленчуците омекнат, след което се поръсва с настъргания кашкавал и се допича 2–3 минути.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


165 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: