Огретен с карфиол

"Любимо на богатите французи ястие"
Източник: Бон Апети
Дата: 14.01.2009
Огретен с карфиол
 
Необходими продукти:
1-1 1/5 кг глава карфиол
150 г топено сирене
2 филии черен хляб
4-5 стръка магданоз
2-3 стръка копър
1 ч. ч. готварска сметана
2-3 с. л. олио
1 ч. л. къри
1 ч. л. сол


Начин на приготвяне:
1
Огретен с карфиол
Черният хляб се натрошава в кухненски робот с магданоза, копъра и 1/2 ч. л. сол.
2
Огретен с карфиол 2
Карфиолът се сварява за 10-12 минути.
3
Огретен с карфиол 3
Кърито се запържва с 2-3 с. л. олио, след което се охлажда и се залива със сметаната.
4
Огретен с карфиол 4
Топеното сирене се нарязва на колелца.
5
Огретен с карфиол 5
Свареният карфиол се поставя в дълбока тава и се покрива с топено сирене.
6
Огретен с карфиол 6
Полива се със сметановия сос и се поръсва с трохите. Изпича се в умерено загрята фурна.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


116 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: