Огретен с кашкавал и шарена сол

Дата: 30.09.2013
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 кг картофи
1 глава лук
3 скилидки чесън
300 г кашкавал
4 яйца
1 с. л. шарена сол
50 г краве масло
2 с. л. олио
400 мл пилешки бульон
200 г заквасена сметана
 

Начин на приготвяне:
1
Огретен с кашкавал и шарена сол Картофите се обелват и се нарязват на шайби. Може да се настържат и с ренде.
2
Огретен с кашкавал и шарена сол  2Лукът се нарязва на полумесеци, чесънът наситно и се запържват в загрятите масло и олио.
3
Огретен с кашкавал и шарена сол  3Кашкавалът се настъргва в купа и към него се чукват яйцата. Разбърква се. Щом лукът започне да се карамелизира се сипват картофите. Оставят се на огъня за 3–4 минути и се наливат бульонът и сметаната.
4
Огретен с кашкавал и шарена сол  4Съдът се оставя на огъня, докато течността изври – около 10-15 минути. Овкусява се с шарената сол.
5
Огретен с кашкавал и шарена сол  5Картофите се пресипват в тава и отгоре се разпределя сместа с яйцата. Пече се за 25 минути в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор.
Подобни рецепти:
Коментари (21)
21.
Изпрати
лично съобщение

03.10.2015
Аз добавих салам пеперони под заливката и пак се получи супер вкусно!
20.
Изпрати
лично съобщение

29.04.2015
Приготвих го без лук и чесън, но се получава много вкусно.
19.
Изпрати
лично съобщение

25.11.2014
Приготвих го само с вода, вместо бульон. Много вкусно.
18.
Изпрати
лично съобщение

27.04.2014
Страхотна рецепта за любителите на безместните ястия!Лесна за приготвяне.
17.
Изпрати
лично съобщение

03.03.2014
Много Вкусен огретен!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


247 ДУШИ ОНЛАЙН
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта