Огретен с кренвирши

Дата: 06.10.2008
Източник: Бон Апети
Огретен с кренвирши
 
Необходими продукти:
1 кг картофи
1/2 ч. л. червен пипер
1 ч. л. сол
1 ч. л. чубрица
1 с. л. брашно
2 глави лук
150 мл прясно мляко
100 г кашкавал
2 кренвирша
масло за намазване
 

Начин на приготвяне:
1
Огретен с кренвиршиКартофите се нарязват и се варят 10 минути в кипнала подсолена вода.
2
Огретен с кренвирши 2Лукът се нарязва наредбно и се запържва на умерен огън около 10 минути, като се посолява.
3
Огретен с кренвирши 3Добавят се нарязаните кренвирши и се разбърква.
4
Огретен с кренвирши 4Поръсва се със сол, брашно, чубрица и червен пипер.
5
Огретен с кренвирши 5Сипва се прясното мляко.
6
Огретен с кренвирши 6Сварените картофи се отцеждат и се смесват с кренвиршите.
7
Огретен с кренвирши 7Сместа се изсипва в намазана с масло дълбока тава.
8
Огретен с кренвирши 8Отгоре се настъргва кашкавалът и ястието се изпича в предварително загрята на 180 градуса фурна.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Златка Техова се регистрира в сайта.
Светлана коментира рецептата Пиле фрикасе
Kiakka Anna се регистрира в сайта.
Мим коментира рецептата Домашно картофено пюре
Цветина Николова се регистрира в сайта.
Klavdiq Slavkova се регистрира в сайта.
Polina Lavchieva коментира рецептата Ризото с тиквички и гъби
Елена Миланова коментира рецептата Сос „Пири пири“
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта