Огретен с праз и ориз

Дата: 02.03.2006
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
250 г ориз
1/2 ч. л. сол
2 с. л. брашно
2 жълтъка
50 г масло
100 г кашкавал
300 мл прясно мляко
1 щипка захар
1/2 ч. л. сол
7-8 стръка магданоз
1 малка глава лук
1/3 буркан стерилизирани домати
3-4 с. л. олио
1 кубче пилешки бульон
3 стръка праз (400 г)
1 щипка индийско орехче
 

Начин на приготвяне:
1
Огретен с праз и оризПразът се нарязва надребно и се задушава за около минута в предварително загрятото олио. Сипва се оризът.
2
Огретен с праз и ориз 2След 2 минути се наливат 750 мл вряла вода, стрива се бульонът и се оставя да къкри под капак, докато оризът поеме водата.
3
Огретен с праз и ориз 3Лукът, стерилизираните домати, солта, захарта и магданозът за доматения сос се смесват и пасират.
4
Огретен с праз и ориз 4Брашното се запържва в предварително загрятото масло до златисто. Съдът се оттегля от котлона и след 30 секунди се налива млякото. След това се кипва и се бърка непрекъснато, докато се сгъсти.
5
Огретен с праз и ориз 5Сосът се подправя със сол и индийско орехче. След това се оттегля от котлона и се налива в разбитите жълтъци, като се бърка.
6
Огретен с праз и ориз 6В подходящи йенски съдове се налива доматен сос, отгоре се разпределя оризът, прибавят се по няколко супени лъжици бял сос и се поръсва с настърган кашкавал. Огретенът се пече около 20 минути в предварително загрята на 200 градуса фурна.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


137 ДУШИ ОНЛАЙН
Denitsa Grudeva се регистрира в сайта.
Ginka Georgieva се регистрира в сайта.
Валентина Христова се регистрира в сайта.
Гергана Спасова коментира рецептата Лазаня "Болонезе"
Катя Горшкова се регистрира в сайта.
Penka Yordanova се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта