Огретен със спанак

Дата: 14.06.2004
Източник: Бон Апети
Огретен със спанак
 
Необходими продукти:
1 кг спанак
грис за поръсване
100–150 г кашкавал
4 печени чушки
2–3 с. л. заквасена сметана
250–300 г извара
2 яйца
2 с. л. олио
20–25 г краве масло
2 стръка пресен чесън
4 стръка пресен лук
масло за намасляване
 

Начин на приготвяне:
1
Огретен със спанакСпанакът се почиства и се поставя в дълбока тенджера, полива се с вряла вода и се оставя да ври 1–2 минути. След това се изплаква със студена вода, оцежда се и се нарязва надребно.
2
Огретен със спанак 2В дълбок тиган се загряват маслото и олиото и вътре за около минута се запържват нарязаните на колелца лук и чесън.
3
Огретен със спанак 3Яйцата и изварата се разбъркват с тел, докато се получи пастет, добавят се запържените лук и чесън и се разбърква. Посолява се, изсипва се заквасената сметана и продължава да се бърка. Прибавят се спанакът и две от нарязани надребно печени чушки, прехвърля се в намаслена и поръсена с пшеничен грис йенска тава и отгоре се настъргва кашкавалът.
4
Огретен със спанак 4Двете останали чушки се нарязват на ивици и с тях се декорира повърхността на огретена. Поръсва се с пшеничен грис и се пече, докато се зачерви, в предварително загрята до температура 200 градуса фурна.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Elena Bejan се регистрира в сайта.
Ася Асенова коментира рецептата Паста на фурна
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта