„Охлюви“ с ябълково-бадемова плънка

и с аромат на канела ...
Източник: Бон Апети
Дата: 21.11.2019

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за тестото:
500 г брашно
250 г извара
80 г захар
80 мл прясно мляко
100 мл олио от гроздови семки
10 г бакпулвер
1 ванилия
брашно за плота

за плънката:
2 ябълки
250 г смлени бадеми
1 яйце (размер М)
2 с. л. мед
50 мл животинска сметана
30 мл бренди
30 г краве масло
1/2 ч. л. канела

за намазване:
200 г конфитюр от кайсии


Начин на приготвяне:
1
„Охлюви“ с ябълково-бадемова плънка

Изварата се разбива с телена бъркалка с олиото, млякото, захарта и ванилията, докато се получи гладка смес.

 


2
„Охлюви“ с ябълково-бадемова плънка 2

Брашно и бакпулверът се сипват в купа. Прибавя се изварената смес и с ръце се замесва гладко, меко и еластично тесто. Доомесва се на плот. Увива се във фолио за свежо съхранение и се оставя за 30 минути в хладилник.

 


3
„Охлюви“ с ябълково-бадемова плънка 3

Медът се загрява в касерола и се добавят брендито, яйцето, сметаната,  смлените бадеми и канелата.

 


4
„Охлюви“ с ябълково-бадемова плънка 4

Маслото се разтопява. Ябълките се обелват и настъргват.

 


5
„Охлюви“ с ябълково-бадемова плънка 5

Тестото се изважда на набрашнен плот и се разточва на кора с размери 56х32 см и се намазва с маслото.

 


6
„Охлюви“ с ябълково-бадемова плънка 6

Върху намазнената кора се разпределят настърганите ябълки, отгоре се слага бадемовата смес.

 


7
„Охлюви“ с ябълково-бадемова плънка 7

Завива се стегнато руло от по-широката страна. Рулото се увива във фолио за свежо съхранение и се оставя за 30 минути в хладилник. Може да се нареже надве, за да е по-лесно пренасянето.

 


8
„Охлюви“ с ябълково-бадемова плънка 8

Фурната се загрява на 160 градуса с вентилатор. Тава се покрива с хартия за печене. Рулото се разрязва на 15 парчета, които се подреждат в тавата. Пекат се в средата на фурната за около 25 минути.

 


9
„Охлюви“ с ябълково-бадемова плънка 9

Мармаладът от кайсии се затопля в касерола и се минава през цедка. Изпечените охлюви се изваждат от фурната, намазват се с мармалада и се слагат за още 5 минути да се допекат.


Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

05.02.2014
1.
Изпрати
лично съобщение

21.01.2014
Тези \" Охлюви \" са наистина страхотни. Рецептата не е трудна за изпълнение, а резултатът е красив и вкусен. Аз ги направих с орехи вместо бадеми . Не са много сладки, затова следващия път бих добавила захар към плънката и повече канела от написаното по рецепта.\'\' Бон апети \" заради подобни рецепти много ви харесвам ;-)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: