Охридска рибена чорба

Дата: 29.05.2006
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
500 г сладководна риба
3-4 с. л. олио
магданоз за поръсване
черен пипер на вкус
1/2 ч. л. сол
1 ч. л. универсална подправка
1 с. л. брашно
4 с. л. олио
2-3 дафинови листа
10 зърна черен пипер
2 моркова
100 г хайвер от рибата
2 с. л. брашно
 

Начин на приготвяне:
1
Охридска рибена чорба
Рибата се слага в тенджера с кипнала вода. Прибавя се хайверът, подправя се с черен пипер на зърна, няколко дафинови листа, универсалната подправка и сол и се вари до готовност.


2
Охридска рибена чорба 2Морковите се нарязват на малки кубчета и се запържват в олиото, като се налива и малко вода. Бульонът от сварената риба се прецежда и се смесва с морковите.
3
Охридска рибена чорба 3Рибата се обезкостява, а хайверът се почиства от зърната черен пипер. Смесва се с брашното, докато стане на каша и се прибавя в бульона заедно с обезкостената риба.
4
Охридска рибена чорба 4Брашното за запръжката се пържи в олиото до златисто, след което се добавя към готовата чорба. Накрая се поръсва с нарязания наситно магданоз.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


148 ДУШИ ОНЛАЙН
Ася Асенова коментира рецептата Паста на фурна
Силвия Руменова Станчева се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта