Охридска телешка чорба

Дата: 02.06.2006
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
200 г сварено телешко месо от плешка
10 г краве масло
1 жълтък
магданоз за поръсване
черен пипер и сол на вкус
1 кубче телешки бульон
1/2 ч. л. универсална подправка
2 с. л. брашно
3 с. л. олио
1 к. ч. грах
1/2 глава лук
1 картоф
1 морков
1 ч. л. лимонов сок
 

Начин на приготвяне:
1
Охридска телешка чорбаOлиото се налива в тенджера и се загрява. Сипва се брашното и когато се запържи, се добавят нарязаният на кубчета морков и наситненият лук.
2
Охридска телешка чорба 2
Подправя се с универсалната подправка, сол и черен пипер на вкус и се налива разтвореният в 1/2 л вода телешки бульон. Разбърква се и се сипват грахът и нарязаният на кубчета картоф.


3
Охридска телешка чорба 3Предварително свареното телешко месо се нарязва на малки парчета и се прибавя към чорбата.
4
Охридска телешка чорба 4В купичка се слагат жълтъкът, лимоновият сок и маслото и хубаво се разбиват. Сварената супа се залива със застройката, разбърква се, поръсва се с нарязан наситно магданоз и е готова за консумация.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


137 ДУШИ ОНЛАЙН
Светлана коментира рецептата Пиле фрикасе
Kiakka Anna се регистрира в сайта.
Мим коментира рецептата Домашно картофено пюре
Цветина Николова се регистрира в сайта.
Klavdiq Slavkova се регистрира в сайта.
Polina Lavchieva коментира рецептата Ризото с тиквички и гъби
Елена Миланова коментира рецептата Сос „Пири пири“
Кремена коментира рецептата „Вита“ торта
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта