Окономияки с нудли и зеле

Японски палачинки
Източник: Бон Апети
Дата: 02.11.2016

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
120 г нудли „Удон“
120 г брашно
60 г царевично нишесте
180 мл пилешки бульон
8 лентички суров бекон
2 яйца
1 морков
1/2 глава червено зеле (500 г)
1/4 ч. л. бакпулвер
1/4 ч. л. захар
1/2 ч. л. сол
олио за намазване

за соса:
4 с. л. сос „Уорчестър“
4 с. л. кетчуп
3 с. л. сос от стриди
1 с. л. захар

за сервиране:
1/2 връзка пресен лук
лют сос „Шрирача“
японска майонеза


Начин на приготвяне:
1
Окономияки с нудли и зеле
Нудлите се сваряват, отцеждат се и се охлаждат под течаща студена вода.
2
Окономияки с нудли и зеле 2
Зелето се накълцва, а морковът се настъргва.
3
Окономияки с нудли и зеле 3
Брашното се смесва с нишестето, бульона, яйцата, бакпулвера, захарта и солта. Разбива се, докато се получи хомогенна смес.
4
Окономияки с нудли и зеле 4
Прибавят се зелето, морковите и нарязаните наедро нудли. Сместа трябва да е гъста.
5
Окономияки с нудли и зеле 5
Плоча за печене се загрява и се маже с олио.
6
Окономияки с нудли и зеле 6
Върху нея се оформят дебели палачинки, които се покриват с лентички бекон и се готвят на слаб огън, след това се обръщат.
7
Окономияки с нудли и зеле 7
Захарта, сосът „Уорчестър“, кетчупът и сосът от стриди се разбъркват добре.
8
Окономияки с нудли и зеле 8
Палачинките се мажат със соса и се поднасят с майонеза, наситнен лук, а по желание и с лют сос.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

23.11.2016
Много вкусно стана, яла съм го в Япония по различни начини приготвено и това тук не им отстъпва по нищо. Единствената промяна, която направих е, че използвах бульон даши вместо пилешки.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Карамел коментира рецептата Венециански бисквити
Трифонова се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Крем „Печено мляко”
Rosy коментира рецептата Гофрети
Rosy сготви Гофрети
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: