Октопод на тиган

ТИТЛА: Чирак
Дата: 04.10.2014
Октопод на тиган
 
Необходими продукти:
за октопода:
1 октопод
30-40 г уиски
1 глава целина
6 скилидки чесън

за запръжката:
2 стръка зелен лук (или див лук)
2 скилидки чесън
2-3 с. л. зехтин


Начин на приготвяне:
1
Октоподът се нарязва, като главата и пипалата се отделят. Пипалата се оставят цели. В тенджера, на котлона се загрява вода и в нея се слагат октоподът, нарязаните на четири скилидки чесън, обелената и нарязана глава целина с няколко от листата и уискито. Подправя се със сол и черен пипер и се вари 40 минути.
2
Октопод на тиган 2
В тиган се сгорещява зехтинът, добавят се ситно нарязаните зелен лук и чесън, запържват се за 2 минути и се добавя октоподът Запържва се за още 2 минути и се слагат сол и черен пипер на вкус.
Сервира се с чаша хубаво вино!
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


241 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: