Омлет от щраусово яйце по родопски

Гост: Красимир Кардашев
Източник: Бон Апети
Дата: 08.10.2005
Омлет от щраусово яйце по родопски
 
Необходими продукти:
200 г стерилизиранни гъби
150 г сирене
40 г щраусова мас
1/2 яйце от щраус
2 зелени чушки
1 глава лук
2 с. л. соев сос
мед и орехи за гарниране



Начин на приготвяне:
1
Омлет от щраусово яйце по родопски
Капачето на яйцето се отрязва с помощта на малко трионче и много внимателно се отделя от черупката. Белтъкът и жълтъкът се изливат в подходящ съд.
2
Омлет от щраусово яйце по родопски 2
Лукът и чушките се нарязват наситно. В тиган с диаметър 30 см се разтопява щраусовата мас и се изсипват нарязаните зеленчуци. Гъбите се нарязват, сиренето се натрошава и се прибавят при запържените зеленчуци.
3
Омлет от щраусово яйце по родопски 3
Яйцето се разбива добре. Отделя се половината и се овкусява със соев сос, след което се изсипва при зеленчуците. Омлетът се пече около 6-7 минути от двете страни, след което се разрязва и се сервира.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: