Омлет с аромат на трюфели в орехово „Песто“

Дата: 25.05.2010
Източник: Бон Апети
Омлет с аромат на трюфели в орехово „Песто“
 
Необходими продукти:
8 яйца
70 мл зехтин
1/3 връзка магданоз
2 скилидки чесън
50 г орехи
сол на вкус
2–3 стръка мащерка за украса (или други пресни подправки)
1 с. л. краве масло
2 с. л. зехтин
200 г пражка шунка
50 мл прясно мляко
1 с. л. олио от трюфел (консервиран или паста от трюфел)
сол на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Яйцата се разбиват, добавя се олиото, млякото и сол. Разбъркват се добре.
2
Шунката се реже на жулиен.
3
В загрят тиган, намазнен със зехтина и маслото, се сипва от яйчната смес и се правят омлетите. След това се навиват на фунийки и в тях се поставят лентите шунка.
4
Продуктите за пестото се поставят в подходящ съд и се пасират.
5
Омлетите се аранжират в подходящи чинии, върху тях се разпределя пестото и се украсяват с мащерката.
 

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта