Омлетен кейк по провансалски

Дата: 13.09.2013
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
12 яйца (размер Л)
140 мл прясно мляко
2 малки тиквички
6 печени червени чушки
1 глава червен лук
2 скилидки чесън
100 мл зехтин „Помаче“
сол и черен пипер на вкус
за пълнежа:
300 г крем сирене
200 г краве сирене
3 с. л. заквасена сметана
1/2 връзка босилек
 

Начин на приготвяне:
1
Омлетен кейк по провансалскиТиквичките се нарязват на малки кубчета, чесънът се наситнява и заедно се запържват в 20 мл от зехтина, докато леко омекнат. След това се изваждат в купа и се оставят да се охладят.

2
Омлетен кейк по провансалски 2В същият съд, заедно с 20 мл зехтин се запържва и лукът, нарязан на ивички. След като омекне добре се прибавят и чушките, също нарязани на ивички. Запържват се закратко. Изваждат се в друга купа и се охлаждат.

3
Омлетен кейк по провансалски 3Яйцата се разделят по 6 в двете купи, млякото също се разделя в двата съда, овкусява се със сол и черен пипер и се разбива добре.

4
Омлетен кейк по провансалски 4От всяка смес се приготвят по 3 омлета – тънки и големи, като преди всеки в съда се наливат по 10 мл от зехтина.

5
Омлетен кейк по провансалски 5Кравето сирене се намачква с вилица и се добавят крем сиренето, сметаната и наситнения босилек.

6
Омлетен кейк по провансалски 6На дъното на чиния се поставя омлет с червени чушки, отгоре се слага от пълнежа, следва омлет с тиквички, плънка и така докато се завърши с омлет. По желание може да се направи и във форма за торта с регулиращи се стени.

7
Омлетен кейк по провансалски 7Оставя се в хладилник за 2 часа, да стегне. После се нарязва, като може да се декорира с листа босилек.
Подобни рецепти:
Коментари (44)
44.
Изпрати
лично съобщение

10.07.2016
Страхотен е
43.
Изпрати
лично съобщение

21.05.2016
Рецептата е страхотна. Вместо сметана сложиш изцедено кисело мляко.
42.
Изпрати
лично съобщение

22.02.2016
Страхотна рецепта! Вкусът е превъзходен! Ефектно и интересно предястие :) Използвах тиган за палачинки с незалепващо покритие и значително намалих количеството на зехтина. Всичките ми омлети с тиквички се накъсаха... Предполагам сместа дойде множко за 3 омлета и затова имах трудности при обръщането. Следващия път смятам да пробвам с по-малко жълтъци и съответно мляко...
41.
Изпрати
лично съобщение

18.02.2016
да
40.
Изпрати
лично съобщение

18.01.2016
Стана невероятно вкусна. Много хубава рецепта
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


124 ДУШИ ОНЛАЙН
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта