Ордьовър от аспержи със скариди и сварени яйца

Немска кухня
Източник: Бон Апети
Дата: 04.07.2007

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
500 г аспержи
200 г коктейлни скариди
50 г краве масло
250 мл от бульона на аспержите
100-120 мл течна сметана
4 сварени яйца
1 клонка девесил
1 в. ч. ароматно бяло вино
1 с. л. нарязан пресен естрагон
1-2 с. л. брашно
1 щипка захар
черен пипер и сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Ордьовър от аспержи със скариди и сварени яйца
Маслото се разтопява в тиган, изсипват се скаридите и се запържват.
2
Ордьовър от аспержи със скариди и сварени яйца 2
Предварително обелените и сварени аспержи се нарязват на по-дребни парчета и се поставят в дълбока чиния.
3
Ордьовър от аспержи със скариди и сварени яйца 3
Запържените скариди се изваждат от мазнината и се добавят към аспержите.
4
Ордьовър от аспержи със скариди и сварени яйца 4
Брашното се сипва в останалото в тигана масло и се запържва, докато стане златисто.
5
Ордьовър от аспержи със скариди и сварени яйца 5
След това се налива бульонът от аспержите, като се бърка, за да не стане на бучки.
6
Ордьовър от аспержи със скариди и сварени яйца 6
Прибавят се виното и сметаната.
7
Ордьовър от аспержи със скариди и сварени яйца 7
Подправя се с щипка захар, сол и черен пипер на вкус, като се бърка непрекъснато. Накрая се овкусява с пресен естрагон и девесил.
8
Ордьовър от аспержи със скариди и сварени яйца 8
Сварените яйца се обелват, нарязват се на четвъртинки и се подреждат в чинията при останалите продукти.
9
Ордьовър от аспержи със скариди и сварени яйца 9
Продуктите се заливат с готовия сос.
10
Ордьовър от аспержи със скариди и сварени яйца 10
По желание ордьовърът се декорира с резени яйце и се поръсва с девесил. Сервира се добре охладен.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


119 ДУШИ ОНЛАЙН
Бон Апети коментира рецептата Картофени хлебчета
vaniii5 се регистрира в сайта.
Мария Големанова се регистрира в сайта.
annakamalieva се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: