Орехова плънка за козуначено руло

Богата и ароматна
Източник: Бон Апети
Дата: 09.04.2015

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
козуначено тесто
300 г орехи
500 мл прясно мляко
1 шушулка ванилия
100 г захар (+ за поръсване)
2 с. л. галета
белтък за намазване



Начин на приготвяне:
1
Орехова плънка за козуначено руло
Орехите се наситняват и се смесват със захарта, ванилията и млякото. Готвят се, докато сместа се сгъсти, след което се охлажда.
2
Орехова плънка за козуначено руло 2
Тестото се разточва върху кърпа в правоъгълна форма, с дебелина от 1–2 см. Отгоре се разпределя ореховата плънка, поръсва се с галетата и се навива на руло с помощта на кърпата.
3
Орехова плънка за козуначено руло 3
Прехвърля се в тава, застлана с хартия за печене и се оставя да втаса.

4
Орехова плънка за козуначено руло 4
Намазва се с белтък и се поръсва със захар. Пече се 5 минути в загрята на 200 градуса фурна без вентилатор.
5
Орехова плънка за козуначено руло 5
След това градусите се намаляват на 170 (отново без вентилатор) и се пече до готовност – около 1 час и 10 минути, като се проверява с клечка за зъби или дървено шишче.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


133 ДУШИ ОНЛАЙН
Mariyana Petrova коментира рецептата Сельодка под шуба
Mariyana Petrova коментира рецептата Сельодка под шуба
Миленски коментира рецептата Сарми с лапад и булгур
Миленски се регистрира в сайта.
Slaveya се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: