Ориз „Басмати” с морски дарове

Дата: 10.02.2010
Източник: Бон Апети
Ориз „Басмати” с морски дарове
 
Необходими продукти:
200 г ориз „Басмати”
сол и бял пипер на вкус
4 стръка див лук
2 с. л. зехтин
1 ч. л. чили паста
1 лайм
2 с. л. соев сос
1/2 връзка магданоз или кориандър
2 скилидки чесън
300 г коктейлни скариди
200 г мидени ядки
пера див лук, кълнове и/или резени лайм за украса
 

Начин на приготвяне:
1
Мидите и скаридите се бланшират в подсолена вода (може и да се сотират за 3–4 минути в намазан със зехтин тиган), отцеждат се и се отделят в чиния.
2
Чесънът и магданозът се накълцват, добавят се соевият сос, сокът и настърганата кора от лайма, зехтинът, чили пастата, сол и пипер. Всичко се разбърква добре и се сипва към морските дарове.
3
Оризът се сварява според указанията на опаковката и се отцежда. С помощта на метален пръстен по средата на чиния се оформя канапе и върху него се аранжира от сместа с морските дарове.
4
Ястието се украсява с пера див лук, кълнове и/или резени лайм и се поднася.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Verdjity Ivelinova коментира рецептата Мусака
Диляна Борисова се регистрира в сайта.
melly коментира рецептата Индийска грис халва с ябълки
Елена Стоянова се регистрира в сайта.
Радина Великова се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта