Ориз на фурна с поширани яйца

Дата: 11.04.2015
Източник: Вероника
ТИТЛА: Чирак
Ориз на фурна с поширани яйца
 
Необходими продукти:
1 ч. ч. ориз
3 ч. ч. вода
500 г спанак
3 моркова
1 глава стар лук (или 1 връзка пресен лук)
300 г домати (от консерва)
100 мл бяло вино
20 г краве масло
зехтин
олио
4 яйца
1/2 к. л. куркума
сол на вкус
за гарниране:
пармезан
черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Задушете лука, морковите и подправките в малко вода, зехтин и олио, докато омекнат.
2
Прибавете виното и когато се изпари, сложете доматите, спанака и маслото.
3
Изсипете в тавичка и залейте с водата. Печете, докато сместа поеме водата (около 15-20 минути).
4
В тенджера загрейте посолена вода на силен огън. Когато водата заври, дръпнете съда от огъня и чукнете вътре 2 яйца. Върнете на котлона и варете около 1-2 минути. По същия начин поширайте и останалите 2 яйца.
5
Извадете яйцата с решетъчна лъжица и гарнирайте с пармезан и черен пипер.



Съвет:
Ползвайте пресни яйца за поширане.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Катя Горшкова се регистрира в сайта.
Penka Yordanova се регистрира в сайта.
Гергана Георгиева се регистрира в сайта.
Mariana Georgieva коментира рецептата Орехови кифлички
Нина Арапкюлиева се регистрира в сайта.
Jolly сготви Меденки
Светлозар се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта