Ориз на фурна

Дата: 04.09.2011
Източник: Бон Апети
Ориз на фурна
 
Необходими продукти:
300 г ориз “Балдо”
200 г пушена наденица
80 г сирене “Пармезан”
80 г краве масло
1 червена чушка
1 зелена чушка
1 глава лук
1 малка глава целина
1 морков
1 скилидка чесън
300 мл пилешки бульон
4 стръка копър
4 стръка магданоз
 

Начин на приготвяне:
1
Ориз на фурна
Лукът, целината, морковът, чесънът и чушките се нарязват наситно и се запържват в маслото.


2
Ориз на фурна 2
Прибавя се наденицата, нарязана на шайби и оризът.


3
Ориз на фурна 3
Когато той стане стъклен се налива бульонът и 500 мл гореща вода.


4
Ориз на фурна 4
Поръсва се с наситнените магданоз и копър и се оставя оризът да поеме от течността за около 5 минути. След това ястието се слага в предварително загрята на 200 градуса фурна и се пече около 20 минути. Когато е готово се порсъсва с пармезан.


Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

08.01.2014
Много вкусна рецепта :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Liliana Koseva се регистрира в сайта.
Radka Mecheva се регистрира в сайта.
Iff коментира рецептата Пиле с гъби и сметана
Анна коментира рецептата Канелони с пиле и броколи
Г-жа Мавродиева се регистрира в сайта.
Silvia Stoynova се регистрира в сайта.
Valentina Moneva се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта