Ориз пилаф с чушки

Източник: Бон Апети
Дата: 14.09.2004
Ориз пилаф с чушки
 
Необходими продукти:
400 г ориз
100 г замразен грах
2 глави кромид лук ( 300 г)
2 зелени чушки
2 червени чушки
2 скилидки чесън
1 морков
1 домат
50 г краве масло
3-4 зърна кардамон
2 с. л. зехтин
1 ч. л. кимион
1 ч. л. сол
1/4 ч. л. канела


Начин на приготвяне:
1
Ориз пилаф с чушки
Маслото и зехтинът се загряват, сипва се наситненият лук и се пържи на умерен огън 10 минути, като се разбърква непрекъснато. Добавят се наситненият чесън и оризът. Пържи се 3-4 минути, като се бърка, след което се подправя с канела, кардамон, кимион, сол. Налива се 1 л вода, посолява се и къкри под капак на много слаб котлон около 10 минути.
2
Ориз пилаф с чушки 2
Морковът и чушките се нарязват на ситни ивички. Поръсват се върху ориза. Доматът се обелва и се нарязва наситно, поставя се върху зеленчуците. Посолява се, но без да се разбърква. Задушаването трае още 10 мин.
3
Ориз пилаф с чушки 3
Към края се добавя грахът и се разбърква. Оттегля се от котлона и се оставя да изпръхне за 3-4 минути.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

19.09.2016
Пилафът е чудесен! Даже и без пържене на лука и ориза (само запичане на лука в суха тенджера и после задушаване). Беше ме страх от канелата и кардамона, но рискът си заслужаваше - вкусът и ароматът на ястието са великолепни!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: