Ориз пилаф с чушки

Дата: 14.09.2004
Източник: Бон Апети
Ориз пилаф с чушки
 
Необходими продукти:
400 г ориз
1 ч. л. сол
1 ч. л. кимион
2 с. л. зехтин
3-4 зърна кардамон
50 г краве масло
1 домат
1 морков
2 скилидки чесън
2 червени чушки
2 зелени чушки
2 глави кромид лук ( 300 г)
100 г замразен грах
1/4 ч. л. канела
 

Начин на приготвяне:
1
Ориз пилаф с чушкиМаслото и зехтинът се загряват, сипва се наситненият лук и се пържи на умерен огън 10 минути, като се разбърква непрекъснато. Добавят се наситненият чесън и оризът. Пържи се 3-4 минути, като се бърка, след което се подправя с канела, кардамон, кимион, сол. Налива се 1 л вода, посолява се и къкри под капак на много слаб котлон около 10 минути.
2
Ориз пилаф с чушки 2Морковът и чушките се нарязват на ситни ивички. Поръсват се върху ориза. Доматът се обелва и се нарязва наситно, поставя се върху зеленчуците. Посолява се, но без да се разбърква. Задушаването трае още 10 мин.
3
Ориз пилаф с чушки 3Към края се добавя грахът и се разбърква. Оттегля се от котлона и се оставя да изпръхне за 3-4 минути.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

19.09.2016
Пилафът е чудесен! Даже и без пържене на лука и ориза (само запичане на лука в суха тенджера и после задушаване). Беше ме страх от канелата и кардамона, но рискът си заслужаваше - вкусът и ароматът на ястието са великолепни!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Катя Горшкова се регистрира в сайта.
Penka Yordanova се регистрира в сайта.
Гергана Георгиева се регистрира в сайта.
Mariana Georgieva коментира рецептата Орехови кифлички
Нина Арапкюлиева се регистрира в сайта.
Jolly сготви Меденки
Светлозар се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта