Ориз „Примавера”

Дата: 12.02.2014
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
200 г бисерен ориз
1 глава броколи
100 г замразен грах
12 зелени маслини без костилки
12 маслини „Каламата“
2 с. л. зехтин
1 печена червена чушка
1 връзка пресен лук
700 мл зеленчуков бульон
3 скилидки чесън
1 щипка куркума
1/2 връзка магданоз
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Ориз „Примавера”Чесънът, червената чушка и лукът се режат наситно.
2
Ориз „Примавера” 2Магданозът се накълцва наситно. Броколите се разделят на малки розички.
3
Ориз „Примавера” 3Грахът се размразява. Костилките на маслините „Каламата“ се отстраняват.
4
Ориз „Примавера” 4В тиган с дебело дъно се загрява зехтинът и в него се запържват чесънът, лукът и чушката.
5
Ориз „Примавера” 5Сипва се предварително измитият ориз и се пържи, докато стане стъклен. Прибавя се куркумата, налива се бульонът и се похлупва.
6
Ориз „Примавера” 6След като оризът е почти готов, се добавят броколите, грахът и маслините. Пак се похлупва и се оставя на огъня за още 5 минути.
7
Ориз „Примавера” 7Готовият ориз се овкусява със сол и черен пипер и се поръсва с магданоз.

Подобни рецепти:
Коментари (11)
11.
Изпрати
лично съобщение

01.11.2015
Много вкусно се получи..аз замених чушката със сушени домати
10.
Изпрати
лично съобщение

21.05.2015
Много , вкусно . Замених ориза с булгур , пак излезе вкусно .
9.
Изпрати
лично съобщение

15.08.2014
Страхотно ризото се получи :)
8.
Изпрати
лично съобщение

21.03.2014
чудно
7.
Изпрати
лично съобщение

14.03.2014
Едно от най-вкусните ястия, които съм приготвяла напоследък. Веднага прибавям в графа любими.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


276 ДУШИ ОНЛАЙН
Boychev Bobito се регистрира в сайта.
Malina Valkova се регистрира в сайта.
Svilena Dimitrova се регистрира в сайта.
Milena Hubenova коментира рецептата Сладки с тиква и стафиди
Milena Hubenova се регистрира в сайта.
Jah Nikolov коментира рецептата Ягодов релиш
Jah Nikolov се регистрира в сайта.
Preslava Tsoneva се регистрира в сайта.
Петя Генева се регистрира в сайта.
Reni Khan коментира рецептата Свински пържоли на тиган
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта